A marihuána leleplezése ( Extrém Yin méreg)

Ez egy részlet a Cosmic Nutrition című könyvből: The Taoist Approach To Health and Longevity by Mantak Chia and William U. Wei 285-287. oldal:

A marihuánában hússzor több a jin, mint a cukorban. Csak csodálkozva rázhatjuk a fejünket minden alkalommal, amikor egy művelt ember azt mondja, hogy a marihuána ártalmatlan, vagy megismétli azt a megjegyzést, hogy nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a marihuána veszélyes. A tizenharmadik században Ali al-Hariri vallási vezető beszámolt a marihuánafogyasztás veszélyeiről. A következő hatszáz évben folyamatosan érkeztek a figyelmeztetések, és 1893-ban az Indiai Kenderdrog Bizottság nagy óvatosságra intett.

1924-ben a Népszövetség egyhangúlag veszélyes kábítószernek minősítette a marihuánát. Veszélyes drog maradt egészen az 1960-as évek elejéig, amikor “szilárd bizonyítékok hiányában” a kutatók úgy döntöttek, hogy a marihuána ártalmatlan. A bizonyítékok megvoltak, csak éppen figyelmen kívül hagyták őket. Néhány kutató megpróbálta a nyilvánosság elé vinni a marihuánaellenes nézeteit, de lehurrogták őket. Mások inkább végeztek kutatásokat, és az eredményeket homályos orvosi folyóiratokban publikálták, mintsem hogy szembenézzenek azzal a nyilvános nevetségességgel, amit a marihuána-ellenes álláspontjuk jelentett.

Végül 1974-ben a szenátus igazságügyi bizottsága meghallgatásokat tartott a marihuána-járványról, és a marihuána-ellenes kutatások nyilvánosságra kerültek. A világ húsz vezető orvoskutatójának kollektív tanúvallomása kétségtelenül feltárta, hogy

1. A THC (a marihuánában lévő bódító vegyi anyag) hajlamos felhalmozódni az agyban, a mirigyekben és a zsírszövetekben.
2. A marihuána masszív károkat okoz a teljes sejtfolyamatban.
3. A marihuána elszívása visszafordíthatatlan agykárosodást okoz.
4. A marihuána fogyasztása genetikai károsodás veszélyével jár.
5. A krónikus marihuánafogyasztás (heti három joint vagy pipázás) hat hónapon keresztül olyan tüdőkárosodást okoz, mint húsz évig tartó erős normál cigarettázás.
6. A marihuána és a dohányfüst együttesen sokkal károsabb a tüdőszövetre, mint bármelyik önmagában.
7. A marihuána tartós használata érzelmi problémákat eredményez.

Ezek a vélemények nem egyetlen, elszigetelt tanulmány eredményei voltak, ahogyan arról az ország médiája beszámolt, és ahogyan azt sugallta. Ehelyett sok-sok kutatási projekt tanulmányozása után állították össze őket. A tanulmányokat nem is ismeretlenek végezték, akik megpróbáltak nevet szerezni maguknak. Dr. Julius Axelrod, aki Nobel-díjat kapott a drogok és az agy tanulmányozásáért, azt mondta, hogy a marihuána visszafordíthatatlan károkat okoz az agyban. Dr. Phillip Ze, a New York Állami Pszichiátriai Intézet vezető kutató pszichiátere azt mondta, hogy a krónikus marihuánafogyasztás hörghurutot, csökkent tüdőkapacitást és a tüdőszövetben bekövetkező változásokat okoz. Úgy folytatta, hogy ez sokkal veszélyesebb, mint amire számítottak.

Dr. Harvey Powelson, a Berkeley-i Kaliforniai Egyetem kutató pszichiátere 1964-ben nagy elismeréssel nyilatkozott a promarijuana melletti kiállásáról. Aztán a sajtóban és személyesen is támadták, amikor megváltoztatta nézeteit. Dr. Powelson nézetei a pszichiátriai tanulmányai elmélyülésével változtak. Megállapította, hogy a marihuána megzavarja a gondolkodási folyamatot, és hogy az emlékezet és az időérzékelés torzul. Dr. Powelson azt mondta, hogy három év krónikus dohányzás után a dohányos olyan maradandó agykárosodást szenved, mint tíz év erős alkoholfogyasztás után.

Ezeken a meghallgatásokon a marihuánatörvények dekriminalizálásának ellenzése egyhangú volt. A bizottság ellenezte, és a tanúk is ellenezték. A tények alátámasztották döntésüket, és a logika megcáfolt minden marihuána-párti érvet. Az orvosi bizonyítékok négyszáz oldalt töltöttek meg a meghallgatások jegyzőkönyvében.

Itt csak egy aprócska részletet foglalunk össze. Az ellenállás fő oka az a következtetés volt, hogy a marihuána halált okozhat. Ez a nézet sokkoló lehet, de tudományos bizonyítékok bizonyítják, hogy a halál veszélye nagy, mert a marihuána:

1) növeli a szívverést és a vérnyomást, fokozva a stroke veszélyét; növeli az ájulás lehetőségét, előzetes figyelmeztetés nélkül, ami munka vagy autóvezetés közben következhet be; 3) növeli a barbiturátok hatásfokát, és így annak az esélyét, hogy egy nem halálos dózis a barbiturátot használó tudta nélkül halálos dózissá alakulhat.

Ezek a kemény tények. A kannabisz (marihuána) hatása finom és alattomos, de a szív- és keringési rendszerben káros reakciók gyaníthatóak. Az orvosi bizonyítékok a kromoszómakárosodás, a szexuális impotencia és az érzelmi változások veszélyeit is feltárták, amelyekről a marihuánát használó nem is tud, amíg nem késő. A marihuána a tizennyolc és huszonnyolc év közötti férfiaknál csökkenti a spermiumok számát és mennyiségét, és a vérplazma mennyiségét 50 százalékkal a normális alá csökkenti.

Dr. Henry Brill, New York állam mentálhigiénés hivatalának regionális igazgatója szerint a szervezet fertőzésellenes kémiájában káros reakciókra utaló jelek vannak. Bár senki sem állította, hogy minden marihuánafogyasztó áttér a heroinra, a tanulmányok eredményei szerint a marihuána az univerzális küszöbdrog, amelyen keresztül a fiatalok belépnek a drogkultúrába: minél több füvet használnak, annál több más drogot is használnak. Ezt a promarijuana-csoportok nem vitatták.

A marihuána ellenzése mellett szóló legnagyobb érvet azonban Dr. Hardin B. Jones, a világ talán legelismertebb drog- és drogfogyasztási szakértője hozta fel. Dr. Jones az orvosi fizika professzora, az élettan professzora és a Donner Laboratórium igazgatóhelyettese a Berkeley-i Kaliforniai Egyetemen. Drogfogyasztási kurzusokat tartott, és több mint 1600 drogfogyasztóval készített interjút. Jones sokéves kutatás után tett megállapításai azt mutatják, hogy a marihuánafogyasztás elpusztítja az agynak azon a területén lévő sejteket, amely az öröm tudatosításához szükséges, az agynak azon a részén, amely lehetővé teszi az élet örömének teljes tudatosítását. Dr. Jones szerint talán nincs nagyobb pokol, mint az, hogy nem érezzük magunkat élőnek, még akkor sem, ha a fájdalom kíséri ezt a tudatosságot. És ez az a pokol, amely a kannabiszt használók számára kivetül.

A cikk forrása: https://ancient-forums.com/index.php?threads/exposing-marijuana-extreme-yin-poison.58702/

A cikket írta: Academic Scholar